Thursday, June 05, 2008

minyak oh minyak


minyak naik lagi...naik banyak pulak tu. sampai 78 sen. tapi kalau nak ikut, murah lagi ngan dpd negara lain tu. yang takutnya,....naik harga minyak, yang lain pun naik....adusss...

sian la kat orang yang ada banyak kete. Lagi pulak kalau kete yang memang makan minyak. sian kat orang yang gaji kecik dan orang yang gaji tak berapa besar dan yang ada banyak tanggungan.....kena usaha carik duit lebih nih...maklum la...banyak tanggungann...

harga makanan kat kedai makan pun dah makin mahal sebelum ni. Ni kang makin mahal la nampaknya. kena la para wanita rajin2 berasapkan dapur. alamak..tu masalah juga tu...hari-hari nak kena fikir nak masak apa. hmm...hmm..hari ni nak masak apa? semalam dah plan dah nak masak apa. janji budak2 yang sentiasa lapar tu boleh makan. ayah dia...tengok la kan. kalau budak2 tak abiskan lauk hari ni, maka ayah mereka, boleh la makannnnnnn. kalau tak, makan la anginnn...he he. makan angin? tak jadi la kita nak makan angin ni abang ngan kakak ya....duit nak guna renew road tax kete. lain kali la pulak. sian korang boring kat umah. ari2 ngadap video DUYUNG. sampai dah hafal dialog.

lepas ni kena plan perjalanan la nampaknya. cik abang tu tak pe pasal minyak dia company cover. petang semalam, ramai2 beratur kat stesyen minyak. penuhkan tangki yang kebetulan memang kosong. penuh je dah kena 90 lebih. tu harga lama. kalau harga baru? haruuuuuu. minum minyak la pulak lepas ni...boleh ker? erkk...tak tertelan. lain la kalau elien cam dalam citer Senario XX. ha ha ha ha

0 comments: