Monday, January 09, 2012

kecoh

my last n3 ada cakap pasal bas yg kakak nak naik,..so esoknya kakakpun dengan diiringi abangnya, pegi la menunggu bas kat tepi jalan tu dengan cuaca yang panas terik. tunggu punya tunggu punya tunggu n dah berkali2 tepon ibu kat umah, bas tak sampai2. ibu pun cecepat la bersiap untuk anta kakak...nak kena kejar masa la pulak pasal dah pukul 12 lebeh dah masa tu. dengan baby yang mengiau-ngiau sepanjang jalan, akhirnya sampai la juga kakak di sekolah. mujur la ada lebuhraya bertingkat tuh...cepat la sampainya.

alang2 dah sampai, ambik aiesya la terus. pesan sana sini supaya aiesya tau ibu tunggu kat tangga ampang. cuaca terik la pulak ari tu. baby stop mengongoi bila dah dapat yang dihajati. sejam juga menunggu aiesya dalam barisan yang panjang kat bawah tu. bila nak jalan balik,  alaaaa...baby mengiau balik. so, ibu dengan gamblenya, menyusukan adik sambil bawak kete, n sampai adik tertido hingga sampai ke rumah semula. bahaya...sungguh bahayaaa....tapi nak buat macam mana kann...emergency. rupanya salah faham berlaku. si driver kata dia kata kat ayah suh tunggu 11.15. yang ayah pulak kata, diver tu kata suh tunggu 11.55. kan beza banyakk tu. kita orang la yang jadi mangsa.


ni lah gaya memandu dengan baby di sisi. hu hu. hari ni kakak dah sekolah pagi so, aiesya ada yang teman. derang boleh pegi n balik together2. only for this month ya darlings. bulan depan kita pegi balik together2 dah. tak yah naik bas dah.

malam tu ada la pulak orang jadi barber. tak pasal2 di potongnya rambut si aiesya. dah jahanam rambut aiesya di buatnya.
gi kedai, cina tu kata tak leh nak buat apa. terpaksa buat boy cut. haa...jadik jantan la anakku tapi aiesya tetap cantikk. jangan ghisau ya. he he. tak leh nak amek gambar dia yang terkini. dia maluuuuu...hu hu hu

hmmm...koku koku....perlu ke tak ni? bantai la. tgk dulu hasilnya ek. sibuk sangat na buat keje masa bercuti...padan muka. padan muka akuuu.. ha ha

2 comments:

BaiDuRi said...

buleh keje part time kat skolah memandu..takde lagi silibus memandu sambil BF ni..hehe..camtu la jd ibu zaman moden ni..

eyndayusoff said...

Laaa...kesian rambut aiesya... takpe nanti panjang balik :-)