Monday, May 03, 2010

Cerita di Ipoh

alkisahnya, we all pegi dengan tanpa perancangan. pagi Sabtu, ibu n abang attend PIBG meeting sek agama abang. ibu more to nak gi amek gambar abang marhaban jer. he he. sebab ghamai nor tak de, maka ibu pun stay sampai abis.

01052010006

01052010 

balik2, ayah ajak gi Ipoh. lepas tempat penginapan semua setel, dalam kul 4, bertolak la kami ke IPoh tuh. Dalam perjalanan teringat si Liza. haa..alang2 dah ke IPOH, moh ler kita jumpa. bukan senang kamiak sampai sana kalo tak de urusan.

sepanjang jalan, hujan ooo. perjalanan yang patutnya kejap, udah jadi lama. kami sampai terus ke Ani Sup yang baru nak buka tu. Encik ayah terus ngan urusannya, n kami terpaksa la memendam rasa berkurung dalam kete. hu hu. bila hujan reda, kami keluar n main badminton untuk hilangkan kebosanan. sangat membuang maser.

kami cek masuk hotel pukul 8 lebeh daah.01052010007 01052010010

01052010021

ni la hotel tempat kami menginap. Regalodge Hotel. Ni konco2 encik abang yang uruskan nih. Bilik ni luas pasal kami 6 orang kan. Rege tengok kat resit, RM288 semalam. Mujur bukan kami bayor. wa ka ka.

tak sempat nak bercanda sangat pun dalam bilik nih. lepas cek masuk, keluar semula untuk makan. makan dkt situ jer. derang bukak gerai2 waktu malam sahaja. orang punya la ghamai. jadi masa menunggu pun menjadi tersangat lah lamanya. makananya bukannya sedap mana punn. balik hotel n tido.

02052010054 02052010056 02052010063 0205201006602052010070 ni masa bekpes pagi dengan kupon free yang dapat. he he

peh tu, sesi kakak n adik2nya posing maut dengan ibu menyelit mana yang patut.

02052010080 02052010081  02052010088 02052010089

peh tu, kemas mengemas n cek kuar. terus ke ani sup pulak. 02052010095

bermula la lg sekali episod bosan kami.lepas makan pulut kuning kenduri pembukaan, n while waiting for pn liza n family, kakak melayan perasaan ngan abang serta adik2nya.

02052010113 02052010117 02052010118 02052010123 02052010125 Kononnya salji la tuu.. he he. memacam.

02052010101 diriku n anak terunaku

penantian berakhir kul 2++ dengan kehadiran pn ET sekeluarga. lama tol tak jumpa member matrikku itew. beberapa kali buat reunion pun tak de peluang nak jumpa.

02052010157 sempat la anak2 kami bermain n berkejaran bersama.

02052010156 02052010153

kami bertolak balik Kl dalam pukul 5++. jalan dah mula jem dari sana lagi. jem sampai la ke exit sri sentosa/rawang. Dahsat ooo jem nya. sepanjang jalan jem. kalau kat tempat berhenti tu, orang nak masuk tandas, beratur panjang. hu hu

encik abang masuk exit sri sentosa tu untuk elak jem. kami sampai umah dalam kul 9++. lepas makan, yang jugak kena tunggu lama sebab ghamai orang tgk bola semalam, sampai umah bebetul, dalam kol 11 lebei. penatsnya. mandi n gosk baju budak2, n main game sket (sempat lagi tuh), n tido. pagi ni, bangun lambat. keh keh keh. mujur tak lewatt gi sekolah. tu pun aiesya dah kena tinggal n alia, tak sempat *****. hu hu

0 comments: