Saturday, October 03, 2009

Lembu is goat?

semalam abiskan silibus math year3.
last topic is Data Handling.

cikgu ni tengah explain different between lembu daging n lembu susu setelah clasify animals dalam buku teks into 2 groups.

tetiba ade budak ni tanya

"Pn. Rosliza, is lembu-goat?"

alamak. cikgu nak pengsan.

tu la budak moden tinggal kat bandar, anak orang kaya.
lembu ngan kambing pun tak tau.

p/s: kelas ni kelas average okeh. so cikgu kena cakap dua bahasa. kejap cikgu sebut lembu, kejap cikgu sebut cow. erk...salah cikgu ke?

4 comments:

Lady of Leisure said...

hehehe..
ala budak bandar mmg camtu la..
ntah2 ayam pun tak kenal, depa tau makan jer...

~ Ibu ZAAZ ~ said...

Lady : tu la. tak pasal cikgu yang disalahkan nanti. mak pak dah serah semua kat cikgu. kalau anak dia tak kenal maka cikgu la yang salah.

sonata anak kancil said...

cikgu,kalau murid tanya apa beza goat / sheep /lamb??? daging lembu / cow kenapa panggil beef? mutton cikgu? hahahah senang ambik gambar je!

~ Ibu ZAAZ ~ said...

he he...ok2. akan diusahakan kalau ada yang bertanya. so far tak dek yang bertanya soklan yang cenggitew.