Sunday, September 13, 2009

12 tahun

pada tarikh keramat ini, 12 tahun yang lalu, kami dinikahkan dalam suasana yang cukup sederhana dengan mas kahwinnya RM80 tunaiiiii.
ini la gambar masa hari kenduri keesokan harinya. kami ni tak banyak gambar berdua sebabnya cik abang tu ala ala pemalu gitew. tak mo amek gambar...rugiiiii..tak de kenangan sangat tapii..alhamdulillah la. dah 12 tahun kami bersama dan selama ini, kami dikurniakan 2 orang putera dan 2 orang puteri(Zharif, Aliah, Aiesya n Zhaim).

mase kawin nih, tengah belajar lagi. eh bukan...tengah jalani praktikum kat ampang point. still ada 1 more sem nak abiskan degree. kawen pun ngan duit pinjaman MARA. mujur la tak yah bayar balik. he he. semuanya pak mentuaku punya pasal. ta mo tanggung dosa katanya so dari 2 tahun tempoh bertunang, jadi 7 bulan je. ok la. lepas kawen lagi senang rasanya belajar.

sangat2 mencabar membesarkan anak2 di zaman ini namun..semuanya perlu diatasi. moga mereka membesar menjadi anak2 yang berjaya dunia dan akhirat. aminn!!

moga terus bersama selamanya la ya.

happy birthday to my sis asiah(today) n the other one laila(semalam). kak ija dah belanja ek semalam.
dari kiri, ateh n lela

pilih...nak hadiah ke nak duit raya? pilih cepat!

17 comments:

ibuayu said...

Tahniah..semoga cinta anda berdua semakin mekar..

~ Ibu ZAAZ ~ said...

terima kasih atas doa itu ibuayu. tak tido lagi? bila nak tido tu? ke terus sahur?

nieta said...

Assalamualaikum liza.... still remember me... nita kat kolej MAS UUM. Wah dah 12 yek.... lamanya x dengar cerita.... semoga sentiasa bahagia liza....

~ Ibu ZAAZ ~ said...

salam nita...waahh...lamanya tak jumpa. dok mana sekarang ni? still ngajar kat uitm ke?

alfa juliet said...

tahniah dah 12 tahun bersama

~Yours Truly~ said...

Happy 12th Anniversary :). Semoga rumahtangga yang dibina atas dasar cinat sejati kekal ke hujung nyawa dan diserikan dengan cahayamata yang comel. Aminnn...

~ Ibu ZAAZ ~ said...

alfa n kak ave : tq for the wish n doa.

ann said...

slmt menyambut ulangtahun perkahwinan semoga gembira selalu and bahagia selalu .. doa dr jauh

nieta said...

Dr dungun dah pindah ke Shah Alam. Sejak bila kita x keep in touch ye liza.. puas cari, ingat kat unitar lg... cari online, tersilap ejaan nama ayah liza.. sehinggalah pagi semalam.

~ Ibu ZAAZ ~ said...

liza dah banyak kali cari. liza tau nita kat shsh alam. sejak nita kat sini kita ada contact. liza try hantar email guna alamat uitm tapi tak dapat balasan.

~ Ibu ZAAZ ~ said...

liza dah banyak kali cari. liza tau nita kat shsh alam. sejak nita kat sini kita ada contact. liza try hantar email guna alamat uitm tapi tak dapat balasan.

eNaSaN said...

congrate...eppy ever after..... so SweeT

BaiDuRi said...

Liza...Happy anibeseri...wah, gambar zaman slim melim tuu..haha..cik abe pun tgh slim lagik..baru nampak muka abe awak sama dgn zharif..

Doa Shimah semoga rumah tangga Liza aman bahagia buat selamanya..aminn..

p/s: sori lambat wish. Lama tak bukak blog

Wan Z Syima said...

awak.. happy belated anniversary.. semoga rumah tangga aman bahagia dan bertambah sayang menyanyangi :)

Anonymous said...

tq shimah n syima. tq untuk doa2 tuh.

lailasani said...

tahniah.. tahniah.. moga2 terus berkekalan dan bahagia selamanya.. insyaallah..

~ Ibu ZAAZ ~ said...

terim kasih laila.