Sunday, June 28, 2009

nasi pilaf

dah lama dah beli beras basmathi tuh...konon nak masak nasik spesial...tapi tau la kalau org tak reti masak nih...paham paham je la kan

ari nih gi jalan2 umah orang..usha2 resepi...jumpa la resepi nasik pilaf nih. sebab senang je nak masak, maka ibu pun cuba laa...

ngelas2 tgk kat dalam periuk nasik...haa jadik la. lembut plak tuh nasiknya. wa ka ka ka ka kaNi gambar yg diambil direct dari periuk nasik tanpa membuka lampu...tu yang malap jer gambar...vitamin M banyak kat badan.

tq la kat hana yang ku masuk melalui rumah adikku ateh.

lauk? hmm...berangan nak masak ayam kung poh...dah beli capsicum bagai tapi...carik punya carik resepi, tak jumpa. mungkin sebab carik tak ikhlas kott..last2 buat masak merah jer...kami seisi keluarga suker...janji kenyang ek.
ni lah dia hasilnya...gambar diambil direct dari kuali...ha ha.

semalam gi GiantBukit Antarabangsa...1st time gi sana..best pasal tak ramai orang n leh cuci mata ngan umah2 banglo yg tersergam indah kat san tuh. tu yang beli drumstick tuh...ayah kata murah. budak2 ske la makan drumstick tuh.

sekian. hakak nak tanda buku la pulak...ke nak lelapkan mata? alamak..nak kena gi umah mak la.

5 comments:

Laila said...

macam sedap jek...

~ Ibu ZAAZ ~ said...

sedappp....abang ngah 3 kali tambahh..ha ha ha ha

Wan Z Syima said...

wow sedapnye.. terliur nampak.. takpe nanti boleh minta special request.. dah dekat sgt ngan rumah saya kalau awak ke giant antarabangsa :)

~ Ibu ZAAZ ~ said...

senang sesangat masak nasik tuh syima.

kalo kami singgah, sudi ke terima kami? he he

Wan Z Syima said...

apa tuh kecik tapak tangan ukay perdana saya tadahkan..hehehe