Sunday, June 21, 2009

lunch

masak lagi...minggu ni banyak kali juga masak sebab aku dah mula mengganti poser2..hmm...minggu depan, tak tentu lagi masak ke tak...tapi, ayam ada lagi lebih. hmm..tgk la. teringin nak masak ayam kung pao. nanti la gi beli bahan2 dolu.

hari ni walaupun hari bapa, tidak la aku masak istimewa khas untuknya. dia pun tak heran mana sambutan2 nih...sruper je ari apa-apa pun..so, aku pun malas la nak buat apa-apa seprais ke ape ke...yang penting budak2 makan..tak lapo. tambahan lagi, aku bukan ler jenis yang pandai masakkk..he he

aku masak dua benda je..
1. siakap 3 rasa ( lama dah nak masak ni. tapi sebab siakap mahal, tetunda. smlm gi giant, ada yang murah..maka jadik la 3 rasa tu). masalahnya kalo masak siakap 3 rasa cam ni ialah...pinggan bujur tak dek. maka terpaksa la potong dua ikan tu..tu pun still ekor telebih dari pinggan lagi...lepas ni nak kena beli la satu.2. ayam goreng tepung jer untuk anak2 yang gemorkan ayam.tu je la citer nya. pas ni nak update blog skolah pulak. lama dah tak update. dah naik menyampah ngan blog tu...boleh?

5 comments:

Asiah Yacob said...

hurm...sedapnye masak..
nape x pinjam pinggan mak?
banyak yg bujur..
hehehe

BaiDuRi said...

aii..takkan tokey ceramic takde pinggan bujur?hehe..sesekali takyah la jual balik kat kilang, amik ler wat guna sendiri..hehe

~ Ibu ZAAZ ~ said...

blom terasa nak guna vantage tuh shimah..tengah carik2 yang bekenan di hati.

hajarus said...

uiissshhh.. sedapnyer lauk ibu ZAAZ... nak cikit...

shidaradzak said...

sedapnyer lauk..nak sikit..semalam saya tak masak pon makan luar celebrated ngan hubby..arini pon tak masak..beli tapau jer huhu