Friday, June 26, 2009

dalam kenangan

"ibu...tu penyanyi kesukaan ibu tu........", kata ayah petang tadi.

"ibu dah tau...pagi2 tadi dah dengar berita dalam kete", jawab ku.

haa...sampai ayah pun realize yang ibu suka sangat ngan mamat yang sorang nih. mana tak nya...ibu memang suka search lagu dia kat youtube tu...memang ibu minat dia dari kecik lagi...semua lagu2 dia best.

lately ibu suka sangat dengar lagu "One day in your life". memang selalu sangat buka n dengar.
suara dia...muka dia masa tu...muka asal dia lagi...masa tu sweet sangat.
yang ibu tak paham...kenapa dia ubah wajah dia tu?

sebab apa ibu suka dia? sebab lagu2 dia ada makna-yang paling ibu suka lagu2 dia ada berkaitan dengan alam, keamanan dan kemanusiaan.
n suka lagi pasal dia ni low profile walaupun terkenal cam tuh ala ala Datuk Sudirman kita laa.

macam tak percaya bila dengar berita pagi tadi. balik sekolah terus buka internet cari berita pasal kematian tuh...
ibu dok tunggu2 juga konsert dia yang akan berlangsung bulan depan tuh. mesti power-bukan nak pegi pun tapi suka tengok reaksi peminat2 gila dia dalam video2 dia-memperlihatkan betapa hebatnya dia dan ramainya yang sayangkan dia.
tapi tak sampai hajat dia nak buat come back tu. Allah punya plan lagi hebat!

cam mana pun, alhamdulillah matinya dalam Islam.
moga terampun segala dosanya.
AL-FATIHAH untuk MJ a.k.a MIKAIL

3 comments:

shidaradzak said...

saya baru tahu MJ meninggal ...muda2 dah g..apa nak buat kan..apapun kita doakanlah dia di sisi allah sentiasa

Wan Z Syima said...

hhmm tak tahu pulak awak peminat MJ.. sama la kita ek.. saya pun suka sgt kat lagu2 dia.. spashly heal the world ngan you're not alone... sedih gak dgr dia dah meninggal :(

~ Ibu ZAAZ ~ said...

kakak pun suka dia juga