Monday, April 17, 2006

Ujian Bulanan 2

Seperti biasa, kena set soalan matematik tahun 5. Kali ni tambah lagi dengan soalan BM tahun 3. Pulun la cari soalan. Pulun juga semak soalan takut ada error. Yang tu kena tengok bebetul sebab boleh menjatuhkan imej kita kat mata GPK-GPK yang ada. Tapi apa nak buat, manusia biasa memang tak lari dari membuat salah. Ada juga salah kat mana-mana. PENGAJARAN....tak pe. Soalan Ujian Bulanan 3 nanti tak buat dah salah yang sama.

12 dan 13hb yang lepas, selesai dah exam. Masa paper math tu, kebetulan aku ke bilik media sebab nak kena siapkan cd untuk mesyuarat PIBG. Memang kena lalu kat kelas tahun 5. Semua murid mengeluh. Cikguuuu...susahnya soalan. Cikgu.....susah la. Suddently Rebecca came and asked for numbers of questions. She said, "teacher, how come there are 25 questions ? I thought only 20 questions". Alamak...salah ke aku? Miss Low yang approve soalan tak bising pun. Then nak tak nak I add another 10 minutes. Harap you all dapat buat. Cecepat aku ke bilik guru semak soalan lepas. La...betul la. Patutnya ada 20 soalan je. Tak pe la. Dah tambah masa dah. Terlebih 5 soalan 1 markah. Nak buat cam mana.

Bila semak kertas jawapan......memang ramai yang tak boleh buat. Kelas yang belakang tu ada juga yang dapat 0 markah daripada 40 markah. Soalan yang susah memang la kalau tak boleh jawab tu, tak heran. Tapi direct questions pun tak leh jawab jugak macam mana. Tak kan nak salahkan soalan juga. Bilangan murid yang dapat A menurun tapi still ada juga yang manage to maintain their gred. TAHNIAH la untuk semua yang tak tergugat dengan soalan yang susah ( pada mereka la. padahal soalan tu memang soalah dalam buku-buku latihan year 5). Murid-murid buat aduan dengan Miss Low tapi yang bestnya, Miss Low tak marah. Dia kata bagus soalan macam tu. Biar buka mata murid-murid supaya tidak leka. Persediaan untuk UPSR katanya. Ha ha. Itu la untungnya mengekalkan prestasi yang baik di sekolah.

Patutnya nak bagi markah tu hari ni tapi sebabkan aku kena gi kursus, esok la nampaknya. Cam mana la muka dia orang tengok result yang teruk tu ya? Rebecca dulu dapat 90 markah pun boleh nangis, inikan pula markah yang lagi kurang daripada tu walaupun masih lagi A. Kalau dah ramai yang A dulu, sekarang dapat C atau D, pasti mendung kelas esok. Kelas 5D laaa..... sian la plak.

1 comments:

haroldlando78313716 said...

Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.