Wednesday, April 11, 2018

PAPERO

6 comments
TB kisah jadi AJK Sijil, Hadiah dan Cenderamata MSSM 2018 last month. Kami dtg awal..actually not really awal tp game yang habis lambat so we decided to look for our lunch. Yang paling dekat kat kawasan tu Endah Parade la. pusing punya pusing, we decided to stop here, kat kedai ni. Kedai Arab.
Nama kedai: PAPERO
Kedai pilihan JJCM TV3 tuuu
AlamatNo A-G-9, Endah Promenade, Jalan 1/149e, Taman Sri Endah, 57000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur
Waktu perniagaan
Buka ⋅ Akan ditutup pada 12:00 PG


ok la. boleh tahan la rasanya n harganya.

terbalik la pulak. dah rotate n save tp terbalik jugak. later2 la kita bekki deh.

this is beef burger kot
papero pizza 
Cordon plu RM16

keratan rentas burger

air tak byk choice. derang x buat air sendiri. huhu. x dek la teh o ais. kih3

ni yang paling menaik hari anak2 dara berdua tu sebenarnya. hik2 hu



tgk la tu. cubaan berani telah dilakukan.

dah selesai makan...jom pegi keje n off we went back to GYM 1.

Sunday, April 01, 2018

BUKIT KEMBARA AMPANG

3 comments
Tak dirancang. tak jadi join OXT naik BUKIT KUTU, kita naik BUKIT KEMBARA jer. Plan nak gi BUKIT GASING, last2 BUKIT KEMBARA je sbb ma best buddy tak leh tido malam td. so dia out pagi ni. Bukit Kutu tak jadi pun sbb Allah dah atur yang terbaik. Tak rasa leh naik elok2 bukit yang ala2 gunung tu sbb lama bebenau tak run or hking. 

This is my first hiking for this year. masuk bulan 4 br nak gerak2. selalu gerak2 setempat jer.
seperti dalam insta iamroslizayacob

pak cikn  mak cik ni semua 60 and above. kuat betul mendaki. malu pulak kita tehegeh2

nak naik sampai top ni x de la payah sangat. kami mula 7.15..setengah jam kemudian br sampei atas. hehe. sampai2..amek gambor n rehat2 makan mcD. hahahaha
sepanjang jalan tu pokok goyang-goyang menandakan abang kawasan n kuncu2nya ada kat atas. takut gak tetiba dia menerjah.

bukti dah sampei. 
naik dr Bukit Indah tak mencabar sangat. tunggu nak turun bawah ke KDE..laluan naik dia mencabar kalau salah pilih jalan. ada dua simpang nak turun n naik.

kami naik ikut Bukit Indah. dah kete letak situ so, kena la turun ke situ gak. cam mana lelah pun kena la juga naik balik. roger pn Sri suruh ambik kar KDE pun boleh, hahahahaha. Last choice la tu.

gambo2 posing sblm duduk makan mcD
 
 bari ibu pasan ni dua orang ni yng orang kata sama mcm ibu. yang lain semua ikut ayah. sama tak? sama tak?
alang-alang dah sampai..kita turun gak la ke kawasan ada air  ni. Zhaim sibuk nak tgk air terjun. Tu je la air jatuhnya..bukan air terjun sbb tak tinggi mana pun. Ibu menahan shi shi..x leh masuk air. kih3. Untungnya hr ni orang tak ramai.


pemandangan kat bawah tu. airnya ijau sbb kotor la. tak de sapa ke nak jaga kawasan ni ek? rugi.
 Jom balik

salah pilih jalan daaa...skali kena naik tempat menjunam tu. alohh..tecungap2 la kita nak sampai atas tu kan kakak aiesya, Zhaim laju jer. lagi sekali dtg ibu tau dah nak lalu mana.

sampai  peak dah tak stop lama dah. stop minum jer pastu terus turun. turun laju la kan, sungguh gumbira bila dah nampak bayang kereta kat bawah tu.

nest week aiesya plan ngan kawan pulak. just wait n see.