Saturday, March 31, 2018

SOPOONG at MYTOWN

0 comments
Bila kakak balik, mmg masa makan2. Eh kakak x balik pun ibu makan2 x hengat. Tp ada kakak lg laju. Kakak lebih expert. Hehe

Pg MYTOWN sebab kakak Aiesya dok sebut nak makan mr dalgabi. Betui ka nama kedai tu? Haha bantai la. Ticer bukan gemau korea2 ni. Layan anak2 jer.

buku menu dia

AUTHENTIC KOREAN FOOD for EVERYONE!
Sopoong Korean Restaurant was established in 2011 in Malaysia. ‘Sopoong’ means ‘Picnic’ in Korean.
According to Korean culture, usually we go on a picnic, we get excited and pleased. Because we would get refreshment delicious foods. Moreover, we will share a valuable time with friends and family.
We serve authentic Korean food such as Bibimbap, Bulgogi and etc.
tu dari Mr Google. OOO piknik. hehe

apa yang kami order?


ni pilihan Aiesya. Megi jugak yang dia nak.
tu hah yang no 1 tu. ramen ngan sushi. korea kata sushi Gimbap ek? haha

ni pilihan kakak aliah. eee tak selera ibu la kakak oi.
ni pun kakak pilih, chicken dengan cheese. yang ni sedap. tapi alaa...dia campur ngan rice ball...ala2 laksam punya noodle tu kan tp yang ni padat punya. kalau semua ayam dlm tu br berbaloi. yang ni come together ngan nasik sebowl kecik utk sorang makan.

 ni untuk aki. nasi goreng seafood
ni utk zhaim Chicken Bulgogi Fried Rice. Seeweed yang dia letak tu sedap makan ngan nasik tu. Kualiti punya seeweed. sedap3.

sian derang tak tau nak pilih apa, kena cari nasik gak. hehe



while waiting..tak de keje lain la kan. ngaap tepon la masing2.
last but not least, ibu punya menu. haha...ibu pandai makan ni sambiljamah2 anak2 punya. sedaaappp abc pun bukan abc.. mangga punya. tengok sudu dia pun menceriakan. 

dalam banyak2 menu tu...ibu punya paling sedap. kih3.

Wednesday, March 28, 2018

THE GARAGE KL

0 comments
THE GARAGE KL
AlamatJalan Hillview, Taman Sri Ukay, 68000 Ampang, Selangor
Waktu perniagaan: 12 pm - 12 am

sebelum bergerak keluar..sempat la snap gambo ni.
tarikh singgahan : 27.3.18 ( Selasa )

pertemuan yang tak dirancang. just menyahut status Pn Sri kat FB..L.A.P.A.R, so kita pun jom jom jom, maka end up tang ni. acually nak gi tpt lain tp belum bukak lagi.


first gambo yang diambil semalam. 

bawah ni antara yang kami order. yang x order pun sampai. kami ngap. yang order tak sampai2 pun ada. hehu
seafood olio oglio
 Chicken carbonara
 Butter Chicken with rice
 salmon apa ntah nama dia ni
 Cheesy Bolognese Fries.kalau ada nachos, we choose nachos

Nutella Cheesecake

weefie before balik.

lupa la nak ambik gambor tandas dia yang hipster tu. aki siap tinggalkan bahan kat situ. kena repeat lagi la tu. kui3.



Monday, March 26, 2018

Silat Gangga Negara Siri 3 Day 2

0 comments
bangun awal nak gi buat undian.
sampai2..konon kol 7.00 nak mula. hampeh dan hampas. last2 8.15 br nak cabut undi.
i don't like. i always punctual. tu yang dapat hamek gambar pemandangan dulu tu. smapai kak raihan kita tegur..asyik ambik gambar laut jer, jangan terjun laut sudah,

dah nak buat guane, suka ngat buat janji melayu. janji islam x mo buat,



kita cabut2 undi ya, derang gak cabut, kita dengar jer nama sekolah kita ada dlm senarai ke tak.
 syasya tengah bersiap.

while waiting kita dating. bincang2 apa yang patut pasal sekolah ngan YDP PIBG  yang sangat2 membantu ni. TQ Ba G for your support. Windu kat Jaja. kita kacau2 mek Limoh yang mereput kat KL. he hu
 
coach a.k.a apaknya sedang memberi pesanan

 with team sek menengah yang akan bertanding hr ni,


 comei jer dak kecik ni buat persembahan. anak tok guru gak ni, dr Gombak kalau tak silap.

 
 syasya sblm masuk gelanggang

 
 ni pulak Shila, kakak kepada syasya

 persiapan untuk budak2 masal pulak.
 






 sebelum masuk gelanggang. cikgu dan Ba G stand by tepi untuk tukarkan baju kepada group B


 semasa pertandingan berlangsung.


 Group B

 selesai acara kita dok bersantai depan pantai


senja at Day 2

esok sekali lagi kena bangun pagi untuk cabut undi dan acara akhir.
tempur