Monday, June 27, 2011

Rezeki...

5 comments
masa sambutan tahun baru cina kat sekolah dulu, GPK koko bagi kami fortune cookies. i amek la sebijik. tercatat di atas kertas dalam biskut itew, sepanjang tahun ini, hidup saya akan dipenuhi dengan nasib yang baik. ha ha...bukan nak percaya tapi berdoa kalau betul kan bagussss.

alhamdulillah, tahun ini berlalu dengan begitu baik so far. dapat jam tangan ribuan ringgit datuk bagi ( saya memang cadang nak beli jam yg agak mahal sikit tapi idok la sampai ribuan ringgit. lebih seratus pun saya rasa dah mahal la juga..ha ha), dapat gelang tangan emas encik hubby bagi (ingat nak beli sendiri tapi encik hubby offer nak bayarkan. owh..best! ), dapat seribu hengget hadiah hari guru juga datuk bagi pasal tak leh nak gi Perth, n yang terbaru dapat ini .

dapat anugerah cemerlang setelah 5 tahun berkhidmat di CBN1. Tq GB kerana mencalonkan saya dan diterima pulak oleh pihak Jabatan. Maaf semua senior saya kerana telah melangkau puan-puan sekalian. Saya pun tak sangka akan dapat secepat itew. Rezeki saya, rezeki anak2 saya la tu. sebahagiannya akan dibuat belanja kengkawan kat sekolah n ingat nak bagi bonda juga.

menanti2 lagi separuh tahun ini, benda2 baik yg akan saya hadapi dan dapat. he he he he he

last weekend, kami sekeluarga ke A famosa Resort Melaka untuk hari keluarga CBN1. Budak2 la sronok main air. ibunya malas membasahkan diri. he he. muka yang terbakar akibat sokan masih belum clear lagi. lagi nak menambah kesan pembakaran itew. kalau masuk air ari tu, kompem ibu yg lelebih main air. ha ha ha ha ha ha haKhamis ni alia akan bertanding untuk choral speaking. moga berjaya kakak. minggu depan ko exam ya. tolong kumpul A bebanyak ya.

Monday, June 20, 2011

sudah berakhir

3 comments
sukan tahunan sekolah saya yang memenatkan. sah la cikgu cikgi lain pun kata sukan sekolah derang pun memenatkan juga. ya ya...memang keje mana2 pun penat. fuhh...lega la satu hal. hadiah hamper lom distribute lagi. dok belonggok dalam kelas. barang2 rumah ijau makin bertambah. mana nak simpan la tu. parents n coach pun satu hal. tak mo recycle. macam la duit belambak sangat. sekali sukan, beribu2 ringgit dihabiskan. dah syat sunggus. ini gambar2 yg saya edit untuk ditampal di notis board, membantu keje2 su sukan yg bz dah kepenatan serta keletihan. layan la gambar ya.
tahniah kepada cikgu2 umah ijau yg berjaya mengekalkan kejuaraan untuk marching. bila ek kita nak jadi juara keseluruhan? peh tu kita punya gymnaestrada tu, bila ek nak dapat coach yg boleh bagi kita jadi juara? macam mana pun, kita dah pueh ati dah kan? tq to su sukan yg telah berpenat lelah. teruskan jadi su sukan sehingga awok kuar sekolah tu ya. ha ha ha...jangan dok berangan nak letak jawatan ya.

dah tengok gambar tu, ada beza tak u olls punya sokan ngan kita orang punya sokan? beza..memang berbeza. kan?

Thursday, June 16, 2011

sukan

1 comments
ari2 balik dalam keadaan letih kerana melayan keperluan sukan this coming saturday. selagi tak abis sukan....... sukan cbn1 yang meletihkan-fizikal n mental. senin nanti cuti tapi...arghh...ade pulak kena pegi tempat lain.

Wednesday, June 08, 2011

It is easier to criticize, but DIFFICULT TO IMPROVE! (Inspiring Story)...!!!!

0 comments
Once upon a time there was a painter who had just completed his course. He took 3 days and painted beautiful scenery. He wanted people's opinion about his caliber and painting skills.
He put his creation at a busy street-crossing. And just down below a board which read -"I have painted this piece. Since I'm new to this profession I might have committed some mistakes in my strokes etc. Please put a cross wherever you see a mistake."
While he came back in the evening to collect his painting he was completely shattered to see that whole canvass was filled with Xs (crosses) and some people had even written their comments on the painting.
Disheartened and broken completely he ran to his master's place and burst into tears.
This young artist was breathing heavily and master heard him saying"I'm useless and if this is what I have learnt to paint I'm not worth becoming a painter. People have rejected me completely. I feel like dying"
Master smiled and suggested "My Son, I will prove that you are a great artist and have learnt flawless painting. Do as I say without questioning it. It WILL work."
Young artist reluctantly agreed and two days later early morning he presented a replica of his earlier painting to his master. Master took that gracefully and smiled.
"Come with me." master said.
They reached the same street-square early morning and displayed the same painting exactly at the same place. Now master took out another board which read -"Gentlemen, I have painted this piece. Since I'm new to this profession I might have committed some mistakes in my strokes etc. I have put a box with colors and brushes just below. Please do a favor. If you see a mistake, kindly pick up the brush and correct it."
Master and disciple walked back home.
They both visited the place same evening. Young painter was surprised to see that actually there was not a single correction done so far. Next day again they visited and found painting remained untouched. They say the painting was kept there for a month for no correction came in!
Moral of the story:
It is easier to criticize, but DIFFICULT TO IMPROVE!
So don't get carried away or judge yourself by someone else’s criticism and feel depressed...
JUDGE YOURSELF! YOU ARE YOUR BEST JUDGE!!!