Sunday, May 23, 2010

yg lepas, hari ini n yg belum lepas

6 comments
beberapa hari lepas, ....kecewa
dengan sikap MEREKA yang terlampau prihatin
hanya pada sebelah pihak
tanpa mengintai bebanan seorang SAYA.
dan bertemu mereka
menjadikan perasaan saya bercampur baur.
habis semua plan saya
dan akhirnya segalanya menjadi kenyataan.
saya gagal..dan saya kena ingat
bahawa saya tidak boleh beralasan
dengan alasan bebanan kerja tambahan yang membebankan itew
walaupun ianya cukup cukup cukup membebankan.

gagal apa?
tak per..tak payah tau.
saya la yang perlu menanganinya.
Kesian mereka yang secara tidak langsung menjadi mangsa.
inilah hasilnya jika dibiarkan MEREKA
terus berkuasa.

hari ni
setelah sekian lama,
anak-anak makan dan makan lagi
bertambah-tambah
masakan ibunya.
wa ka ka ka..punya la lama tak masak.
ibu jer yang tak makan lagik...sebab kena siapkan keje nan satu tu
n alhamdulillah baru jer selesai ngadap.
sakit belakang2 ku ini. hadoiii..
dik, dik, pijak belakang ibu dik..

good luck
to my girls yang malang
sebabnya, ibu yg sorang ini
tak berpeluang memantau study korang mcm
MEREKA2 yang ingat ibu ni lagi banyak masa luang dari MEREKA.
mulut ibu je yang boleh bising dari jauh
tanpa ibu bergerak dari tempat ibu.
mana nak jalan kan cara gitu
tapi ibu terpaksa.
n korang la yang jadi mangsa.

ibu tidak meletak harapan yang tinggi
kerana semuanya salah ibu.

ibarat kera dihutan disusukan, anak sendiri mati kelaparan.
sian korang. siannnn anak-anak ibu.

Tuesday, May 18, 2010

bila?

6 comments
bila nak selesai?
banyak keje pending nih.

semalam seharian mengerjakan ini
V
V
V
aper ar kan,
udah nak masuk setetngah tahun baru nak buat benda nih,
n tanda buku yg belambaks.
ha ha

ucapan ari guru bertalu2 masuk semalam.
yg dapat balas, cuma kat fb jer.
yg kat tepon balas ringkas jer.
bz ngadap benda tuh n at the same time,
main game n tanda buku n marah2 anak. he he

n dapat juga mesej dari parent
yg sikit lagi katanya nak masuk ijn
pasal ingat banyak benda lagi cikgu ni tak ajor
untuk masuk exam.
pasal apa? pasal anak dia tak dengo dengo
cikgu dia bagi tau masuk aper dalam exam.
balik bg tau lain kat mak dia.
mak pulak terlampau pecayer kat anak.
mujur gak la pandai sms cikgu.
tapi nampak banyak salah cikgu la kan.
cikgu dok pulun habiskan silibus laa...
cikgu itu..cikgu ini.
cikgu tak bagi basic yang solid masa ngajar...
bla bla bla...
tak mo gaduh, just jawab ... ok, noted.

haa...meh la jadi cikgu barang sehari dua.
meh la....meh la.
cikgu macam saya ni n mcm cikgu2 lain yang mcm saya,
kejenya bukan masa kat sekolah jer.
boleh dikatakan, 24 jam buat keje2 sekolah, tolak masa tido la kan.
tu pun tido tak berapa cukup jam.

best part, ngajar anak orang,
anak sendiri tak sempat nak duduk n ajar pun.
sian anak2 ku.

arghh....banyak lagi keje yang tak siap niiiiii.
skrg ni, masa cepat betul berlalu ek?

puhhhh...jgn la ko datang menjenguk cecepat.
biar la selesai keje2 yg tak tau mana satu nak buat dulu tuh.

anyway,
SELAMAT HARI GURU
untuk semua guru yang bebetul komited dengan jawatan gurunya.
moga balasan di sana, menantimu.

Sunday, May 09, 2010

hari ni hari ibu

3 comments
tak de maknanya.

noktah!

Saturday, May 08, 2010

semalam

2 comments
semalam hari diam. entah pasal ntah. dia yang moody pepagi.

tengah hari-ceria.

malam-malang
pump minyak tak berfungsi.
tetengah bawak-mati.
dapat la rasa naik tow truck ngan cina ensem tuh. ha ha
menyebabkan aktiviti ari ni terjejas.
2 kali kena kes yang sama dengan kedua2 kete waja tuh.
WKY kena 2007 masa nak gi cek zhaim dlm perut.
ni mujur la kena dkt2 ngan umah mak. boleh la selesaikan sendirik dengan bantuan encik abang kesayangan yang dihubungkan melalui setelit. he he

adios.
fail2 banyak lg blom selongkar.
keje makin betambah lg ader la.

kena siapkan soklan pekse dulu kerna melibatkan org lain.
keje2 yg membebankan diri sendiri boleh ekjas lagik.
harap2 la org datang pantau tu datang lammmmmmmmmmmmmmmmbat lagi.

Thursday, May 06, 2010

coti jaga anak

4 comments

 0605201019506052010196

         Ari ni ibu tepakse ler x keje kerna 3 out of 4 anak udak demam. memula, senin setat ngan abang. selasa Aiesya follow n semlm, balik sekolah, Alia pulak join. pg ni semua ngadap dr aida. memasing dpt mc 2 hari. tp abg pg ngaji ari ni. dia dah okeh la tuh. ibu mnfaatkan masa dengan menerjah fail2 yg belmbaks itew.

06052010197 mangsa paling parah hari ini…

Wednesday, May 05, 2010

Menyelongkar

0 comments

 05052010194

Untuk mendapatkan maklumat lapuk, terpaksala ku menyelongkar. hu hu…bila la nak selesai nih? salah tak ek bawak lari fail2 putih tuh? lantakla..yang penting keje selesai..korang pun SENANGGGGGGGG.

Monday, May 03, 2010

Cerita di Ipoh

0 comments

alkisahnya, we all pegi dengan tanpa perancangan. pagi Sabtu, ibu n abang attend PIBG meeting sek agama abang. ibu more to nak gi amek gambar abang marhaban jer. he he. sebab ghamai nor tak de, maka ibu pun stay sampai abis.

01052010006

01052010 

balik2, ayah ajak gi Ipoh. lepas tempat penginapan semua setel, dalam kul 4, bertolak la kami ke IPoh tuh. Dalam perjalanan teringat si Liza. haa..alang2 dah ke IPOH, moh ler kita jumpa. bukan senang kamiak sampai sana kalo tak de urusan.

sepanjang jalan, hujan ooo. perjalanan yang patutnya kejap, udah jadi lama. kami sampai terus ke Ani Sup yang baru nak buka tu. Encik ayah terus ngan urusannya, n kami terpaksa la memendam rasa berkurung dalam kete. hu hu. bila hujan reda, kami keluar n main badminton untuk hilangkan kebosanan. sangat membuang maser.

kami cek masuk hotel pukul 8 lebeh daah.01052010007 01052010010

01052010021

ni la hotel tempat kami menginap. Regalodge Hotel. Ni konco2 encik abang yang uruskan nih. Bilik ni luas pasal kami 6 orang kan. Rege tengok kat resit, RM288 semalam. Mujur bukan kami bayor. wa ka ka.

tak sempat nak bercanda sangat pun dalam bilik nih. lepas cek masuk, keluar semula untuk makan. makan dkt situ jer. derang bukak gerai2 waktu malam sahaja. orang punya la ghamai. jadi masa menunggu pun menjadi tersangat lah lamanya. makananya bukannya sedap mana punn. balik hotel n tido.

02052010054 02052010056 02052010063 0205201006602052010070 ni masa bekpes pagi dengan kupon free yang dapat. he he

peh tu, sesi kakak n adik2nya posing maut dengan ibu menyelit mana yang patut.

02052010080 02052010081  02052010088 02052010089

peh tu, kemas mengemas n cek kuar. terus ke ani sup pulak. 02052010095

bermula la lg sekali episod bosan kami.lepas makan pulut kuning kenduri pembukaan, n while waiting for pn liza n family, kakak melayan perasaan ngan abang serta adik2nya.

02052010113 02052010117 02052010118 02052010123 02052010125 Kononnya salji la tuu.. he he. memacam.

02052010101 diriku n anak terunaku

penantian berakhir kul 2++ dengan kehadiran pn ET sekeluarga. lama tol tak jumpa member matrikku itew. beberapa kali buat reunion pun tak de peluang nak jumpa.

02052010157 sempat la anak2 kami bermain n berkejaran bersama.

02052010156 02052010153

kami bertolak balik Kl dalam pukul 5++. jalan dah mula jem dari sana lagi. jem sampai la ke exit sri sentosa/rawang. Dahsat ooo jem nya. sepanjang jalan jem. kalau kat tempat berhenti tu, orang nak masuk tandas, beratur panjang. hu hu

encik abang masuk exit sri sentosa tu untuk elak jem. kami sampai umah dalam kul 9++. lepas makan, yang jugak kena tunggu lama sebab ghamai orang tgk bola semalam, sampai umah bebetul, dalam kol 11 lebei. penatsnya. mandi n gosk baju budak2, n main game sket (sempat lagi tuh), n tido. pagi ni, bangun lambat. keh keh keh. mujur tak lewatt gi sekolah. tu pun aiesya dah kena tinggal n alia, tak sempat *****. hu hu

Sunday, May 02, 2010

We r…

1 comments

now at RegaLodge Hotel, Ipoh. Tetiba je encik abang kena gi Ipoh n kita orang pun apa lagii…follow la. tapi nyesal la pulak ikut pasal encik abang terlalu la sibuks nya. Dah contact si Liza lagi sorang tuh. Dapat tak jumpa dia siang nanti ek? hmm..arapnya dapat la. udah janji2 dah tadi.

well, just wait  n c. ni masa ni anak2 semua dah lena dah. siang nanti sambung story morry.