Sunday, June 28, 2009

nasi pilaf

5 comments
dah lama dah beli beras basmathi tuh...konon nak masak nasik spesial...tapi tau la kalau org tak reti masak nih...paham paham je la kan

ari nih gi jalan2 umah orang..usha2 resepi...jumpa la resepi nasik pilaf nih. sebab senang je nak masak, maka ibu pun cuba laa...

ngelas2 tgk kat dalam periuk nasik...haa jadik la. lembut plak tuh nasiknya. wa ka ka ka ka kaNi gambar yg diambil direct dari periuk nasik tanpa membuka lampu...tu yang malap jer gambar...vitamin M banyak kat badan.

tq la kat hana yang ku masuk melalui rumah adikku ateh.

lauk? hmm...berangan nak masak ayam kung poh...dah beli capsicum bagai tapi...carik punya carik resepi, tak jumpa. mungkin sebab carik tak ikhlas kott..last2 buat masak merah jer...kami seisi keluarga suker...janji kenyang ek.
ni lah dia hasilnya...gambar diambil direct dari kuali...ha ha.

semalam gi GiantBukit Antarabangsa...1st time gi sana..best pasal tak ramai orang n leh cuci mata ngan umah2 banglo yg tersergam indah kat san tuh. tu yang beli drumstick tuh...ayah kata murah. budak2 ske la makan drumstick tuh.

sekian. hakak nak tanda buku la pulak...ke nak lelapkan mata? alamak..nak kena gi umah mak la.

award...award..

0 comments

Now I have to follow the rules and the rules are : -

1) Accept the award, post it on your blog together with the name of the person who has granted the award and his or her blog link.

orang yang bagi award ni leh jumpa bebila masa kat sekolah tapi masih lagi belum bertegur sapa...he he..thanks to
cikgu Dila . nak kena senaraikan nih award2 yang dapat nih..ala ala frame kan kat dinding rumah la kannn

2) Pass the award to 15 other blogs that you’ve newly discovered. Remember to contact the bloggers to let them know they have been chosen for this award.

1) Ainee Bahar
2) Hajar
3) Ateh
4) Lela Cput
5) shidarazak
6) shima
7) Shimah a.k.a BAIDURI
8) Farra Diaries
9) Hidayah
10) Ita alias
11) Maselinawati
12) Cikgu Lehan
13) iesma
14) pidah
15) azie

jadi, sudi2 kan la terima award ni ye...

bye bye facebook

0 comments
bila baca http://www.terataionline.net pasal facebook, rasanya nak berenti la berfacebook. tak de banyak yang dapat aku bagi kat saudara kat sana...ini just sumbangan kecik jer. moga dikira juga sebagai amalanku. hu hu
so bye bye buku muka. meh la kita blajar ikatan buku sila..