Tuesday, June 09, 2009

BI wajib lulus?

1 comments
Tun M sokong. Aku? Pada zahirnya menyokong sebab aku dok kat bandar besar ni...yg English tu memang perlu..ramai jer orang yang berbahasa Inggeris di sekelilingku sehinggakan kalo tak reti nak reply in English, boleh menyebabkan rasa rendah diri oo...ade gak rasa nak gi kelas BI kat mana2...

tapi bila pikirkan anakku nan sorang tu..yang tak berapa nak reti BI ni, hmm..alamak...nak sokong ke tak sokong?

Alia tanya soklan senang jer kat abang dia,"how old are u?"

abang jawab,"i is 11 old". Haa kau...tapi memang abang ada cakap ngan ibu yang abang tak berapa nak paham BI ni. apa tndakan ibu?

bila pikir pulak derang yang kat pendalaman tu...hmm...

ala...aku dulu pun bukannya terror mana pun...tapi la ni bila paksa2 diri, ok jugak la ngan BI ni. Forcing is a good way of learning for me..kalo tak paksa, tak jalannn.

dulu masa kat maktab, Mr Wang (lect BIku yang baik hati) tanya aku pasal kelas BI kat U dulu.

aku jawab,"i fell like i want to run away from the class". he he...depa gelak. ha..memang pun. dah la lect foreigner. I end up dapat adik beradik A la jugak kat maktab. haa...sesuatu yang aku harapkan tapi tak la dapat lawan adikku Aini Bahar yang memang terer Bi tuh. Rindu la kat uolls. Kak Monie kata nak jalan2 KL...mana Kak Monie ni?

apa-apa pun, aku dengan setia akan menunggu keputusan sebenarnya...nak diwajibkan atau tidak BI tu.

Pasport

3 comments
hmm..ari ni amek kesempatan semua coti untuk gi imigresen. ayah kata..cepat sangat buat takut cepat tamat...ha ha...5 tahun lagi tuu...ibu kata, alaa...bila lagi nak buat? hari ni kan semua cutii...akhirnya ayah akur sebab yang nak kuar duit bukannya dia. he he
Jumlah belanja :
1. dewasa (ibu saja pasal ayah dah ada) -> RM300
2. budak ( 4 horang tuh) ->RM600(sorang RM150)
3. gambar n isi2 borang kat kedai cina tuh -> RM50
4. ayah tuang minyak kete yg abis tu guna duit ibu..he he ->RM50

TOTAl : RM1000 ( ni semua pakai duit untung ceramic...tu yang tak rasa apa-apa bila kuar duit tadi) he he

bulan depan buat mak punya lak. Nak gi entah kemana ujung tahun ni nak bawak mak n mak pak mentua sekali. Adik2ku, sapa mau ikut, buat passport sundri...itu belanja pegi, boleh tolak duit ceramic..ada mau ka? ha ha ha ha ha. sempat lagii...cadang nak gi bulan 12 nanti. lu pikir la sendiri.

moga diperkenankan hasratku ini...aminnn.