Wednesday, July 29, 2009

rabu 29 Julai 2009

1 comments
ari ni...dapat ni
sempena ari jadiku yang dah lepas tuh, dari anak-anak muridku yang selalu kena marah..ahaks. kalau harap belii sendiri, tak de la. takat beli yang 3 bijik tu je...itu pun bekira n berebut ngan anak2...mana cukuppp..he he

ari ni...siapkan niuntuk pertandingan public speaking esok. jadi tuan rumah lagi daa..

tengah hari tadi..
dapat slip PTK. Aduss...sudahkah daku bersedia? tak de la kalo bz manjang cenggini.

petang tadi...
bersama-sama cikgu2 lain siapkan skirting untuk meja n pentas. haa..citer lawak cikgu2 praktikal ...biar la. malas nak citer. orang cakap lain, dia buat lain. last2 sendiri bengang. wa ka ka ka ka. Lawak kan ann?

malam ni...hasilkan ni
untuk kelas seni esok..juga alia nak kena anto keje dia esok. ladybird untuk kelas seni n doraemon untuk anto. dua2 dibuat dari pinggan pakai buang tuh..ade ke kelas seni esok ni memandangkan cikgu sibuk n buat2 menyibuk keje kat white hall esok. tengok keadaan la ya anak2..tak pun cikgu suruh la sesape yang ganti tuh tunjuk ajar...tu pun kalo cikgu tu cepat belajar..

ngantuks dan letih..nak tido tapi banyaknya keje lagii...arghh...keje memang tak abis2 kan? kan? kan?

Tuesday, July 28, 2009

choral speaking state level 09

5 comments
sudah berakhir dengan jayanya siang tadi. balik2 je...membuta. apsal? penat la ya. dah beberapa ari tidur lewat n bangun cepat. smlm bersengkang mata meng'oter' baju si alia yg dia nak pakai masa competition. mesin jahit tu ntah nape ntah...tak jalan. mengong betul...tepaksa la jahit tangan. mujur seniman bujang lapuk menemaniku.

competition macam mana? CBN1 hanya dapat tempat kedua. yang jadi juara CBN2. tahniah la ya...CBN jugaa...musti riuh CBN2 tu. tahniah la jugak kat cikgu dila-ting ting ting.

layan gambar ya. citer bebanyak pun tak larat nak baca kan?.
Pemandangan di dalam dewan
Sekolah Puteri Pandan 1. Haa...ade budak masih ingat kat cikgu yg penah praktikal kat sana. he he..
The winner...Team No 4-CBN2. Bravo!
Team No 6-CBN1-tahun ni tak masuk kebangsaan. tak pe ya anak2...tahun depan kita cuba lagi.
My Alia tengah perform..bersemangat sungguh namun nasib tidak menyebelahi..ada 2 tahun lagi kakak nak cuba. ye ke? hmm...kakak ni buatkan ibu serba salah nak pindah.
wajah2...ada yg ceria..ada yg berduka. yg pasti, alia tetap posing.

sibuk amek gmbr orang..biasa laa...photographer tak bertauliah skolahku. kalo tak amek, tak leh la nak update berita kat blog sekolah tu.

Khamis : Public speaking pulak. sekali lagi akan bertungkus lomos la kami.

psst:soklan pekse x siap lagi nih..

Monday, July 27, 2009

usia yang semakin menginjak..

3 comments
ari ni, usiaku telah bertambah, menginjak ke angka 35. he he. tetengah malam cik abang dah wish walaupun beta sudah masuk beradu. hp sengaja ku pelankan suaranya supaya tidurku yang tidak berkualiti itew tidak terganggu dek bunyi mesej yang masuk. aku tersangatlah memerlukan tidur yang sebentar itu.

on the way memanjat bukit nanas, mesej2 masuk. sampai2 je dapat adiah n ole2. ha ha. tq la kawan! naik atas print buku aturcara yg nak guna esok. bebudak yg masuk nak amek PS system pun wish..mesej masih masuk lg ke hp ku... ..wa ka ka. glemernye daku.

turn bawah..perhimpunan still on..byknya benda yg derang nak bebelkan. budak2 kat bawah pun wish jugak..tu keje bdk2 derjah 6 yg dah ramai on9 kat fb. abis perhimpunan, masuk bilik guru, nampak ada bag kertas ijau atas meja. adiah mdm Mei ngan anak2nya yang kesemuanya telah kuajar. tq maam.

Ni la adiah dari Ann n Mdm Mei ngan anak2nya. Semuanya ijau..warna peberetku la itew.

before melangkah masuk ke 4D, they all nyanyi reramai lagu hepi besday. itu anakandaku la punya idea tu...disuruhnya semua kengkawan dia nyanyi walhal dia tak de pun dalam kelas masa tuh-sibuk choral speaking.

masuk 2D, cheryl tetiba kata : teacher, today is my mom's birthday.

aku jawab, owh..today is my birthday too..he he. dia tediam. (bebudak lain tak dengar ok!)

beberapa minit kendian, dia datang bagi adiah...adiah on the sport yang diambeknya dari bagnya..walaupun barang tu tak sesuai untukku (pasal ada nama org lain atas tu n bertarikh 05), aku ambil juga untuk menjaga atinya. wa ka ka..lawaks.

before balik, tusen. kuar kejap dari kelas tu sbb ada urusan. masuk balik, derang kononnya buat surprise...tutup lampu bagai...hek elehh...tau laa..tak logik langsung menutup lampu di masa itew. ha ha...apa-apa pun, tq la anak2!

sepanjang balik umah, mesej masuk lagi dari mummy2 pulak yg tau dr anakanda memasing n juga dr fb. haa...jenuh menjawab sms. toce2 semua. ingatlah kalian semua amatlah kuhargai.

balik, siapkan buku aturcara...touch up untuk vip. selesai,...lega.
untuk para tetamu VIP

esok yang mendebarkan!

Sunday, July 26, 2009

road tax

1 comments
hari ini genap la sebulan ibu membawa kete dengan road tax yang tak bernyawa...hu hu.

request

2 comments
request from kakak alia to make a birthday card for her friend - Farah Arina. ibu buatkan la tetengah mlm tadi di kala semua org di rumah ini telah melelapkan mata sambil melayan nyamuk dan juga lipas yang keluar berkeliaran. akibatnya...aku menjadi seorang pembunuh........lipas!.
alaa...warnanya tak naik la kat dalam ni. warna sebenar lain. bantai la.

Saturday, July 25, 2009

acara ari ni

1 comments
ari ni, bangun pagi lewat pasal tak payah semayang..hehe. bangun, besiap2 diri n anak2, terus turun. 1st, gi sarapan. then anta zhaim umah guru besar dia. pastu zoom ke sekolah. sampai skolah pun dah kol 11 gitu. buat apa gi skolah? sbnrnya nak amek kertas penting yg tetinggal...alang2 dah sampai skolah, tanda la buku2 yang menimbun2 tak penah la nak surut tu. yg bawak balik pun banyak lagi. dalam kol 2 la jugak baliknya. tanda buku...bukannya leh sejam dua. memang tak cukup masa-masa skolah ari2 biasa nak tanda semuanya.

balik umah, tunggu ayah balik nak gi kajang. anak2 teruna masih kat umah guru besar. tak nak bawak. kita orang ikut ayah yang ada keje la kat kajang...ha ha...tuan besar gi merasmikan cawangan ASU kat sana. keh keh keh.. layan gambar dulu.

lokasi : kawasan stesyen bas Kajang.

anak2 daraku sedang menjamu selera dengan mi sup promosi semangkuk 2 hengget jer.

haa...ni masa bos besar merangkap cik abangku merasmikan. sebenornya dia bukan la bos besar ya kengkawan..dia hanya wakil kepada bos yang lebeh besar. ha ha ha

Dah selesai acara rasmi merasmi, alang2 dah sampai kawasan kajang, kami mencari nasi ayam periuk besar cawangan sitew. Kata kakak iparku, kat sitew lagi sedap nasi hayamnya. pusing punya pusing punya pusing mencari, akhirnya dah nak dekat maghrib, baru la kami jumpa.
yang hampasnya, nasi hayam dia dah habis la masa tu..cis cis...sesia je carik. kami makan la benda lain n cecepat balik nak amek anak2 bujangku yang sudah ku(n my hubby)rindui.

Thursday, July 23, 2009

phamplet aturcara

4 comments
hasilnya yang masih belum di approve n masih tak lengkap pasal nama hakim2 lupa nak amek siang tadi. lagi satu...aturcara tu main reka sendri je..keh keh. boleh?

malangnya

0 comments
ari ni tiba2 tak leh buat panggilan n hantar mesej n malang lagii...tak leh tenet. arghhh...macam mana nii? ari ni atau lebih tepat lagi, malam ni nak kena siapkan buku aturcara untuk final choral speaking state level. hu hu...nape la ayah tak bayau bil.

last2 teringat kat ateh...he he...mujur ateh ada celcom broadband. tq la ek ateh n cik La kerna berkorban pinjamkan benda tenet tuh. kalo tak,....musti ms low mengamuk esok. n kalau tak, tak leh beli ceramic untuk cik la....

psssttt: lela, duit ko dah ade 1k lebeh...mau kuarkan tak? voucer tunggu yang 500 punya ek. pasal sket lagi je mata terkumpul tu nak cukup.

Tuesday, July 21, 2009

Nombor berulang

1 comments

142857

ialah nombor yang berulang, iaitu nombor yang akan muncul dalam turutan yang sama cuma kedudukan berubah-ubah bila didarabkan dengan sebarang nombor dari 1 hingga 6.

Contohnya:

142857 * 2 = 285714

142857 * 3 = 428571

142857 * 4 = 571428

142857 * 5 = 714285

142857 * 6 = 857142

* he he...baru tau.

Saturday, July 18, 2009

especially for u

2 comments
personally made by ibu to the new born twin baby girl
Zaraa Ahdia & Zaraa Ashalina

Friday, July 17, 2009

cerita anak muridku

11 comments
kes seperti ini memang wujud di mana2 sekolah pun. sekada berkongsi pengalaman...tak semua dialog ditulis..pasal kang panjang lak n3 nih.

salah 1 subjek hakak taun ni ialah kesihatan derjah 3. suatu ari, hakak mengajar tentang menjaga kehormatan diri. hakak cakap ngan bebudak tu, jangan bagi orang lain pegang2 derang walaupun ayah atau abang sebab..bla..bla ...bla. banyak la citernya kan yang hakak kaitkan ngan berita2 kat sorat khabar tuh.

bila kelas dah abis..one girl ni datang tanya..

" cikgu, nape ayah ngan atok saya suka pegang saya punya?"

"huh? pegang apa"

"pegang ni la,"sambil dia menunjuk ke tempat tuttttttt

hakak dah dup dap dup dap dah.

"cuba awak tunjuk cam mana dia pegang"

makanya dia pun tunjukkan sambil hakak membantunya menjadi pelokon tambahan.

"mak tau tak?"

"tau"

"mak buat apa?"

"tak buat apa-apa pun"

sudah....hakak sudah panik. sian jugak ini budak. hakak adukan pada guru kelasnya supaya bertindak juga memaklumkan kepada yang sepatutnya.

minggu2 berikutnya, hakak tanya lagi budak tu.

" ayah buat lagi tak?"

"ayah tak buat dah. atok buat lagi"

hakak tau dia dah pegi kaunseling dah. tapi nampaknya tak selesai jugak nih. kalau dibiarkan, teruk nih.

masuk kelas minggu yang seterusnya, dia sendiri datang mengadu.

"cikgu, atok buat lagi"

"awak naik moto lagi ke?

"tak...naik kete."

"sape lagi naik kete tu?"

"kakak saya, adik lelaki saya ngan abang saudara saya"

"ramai2 tu pun dia buat jugak?

dia mengangguk

"abang sedara awak tu tak cakap apa-apa ke? kakak awak tak cakap apa-apa"

"dia orang tak suka. marah la jugak tapi atok buat tak tau je"

"awak duduk belah mana? belakang dia atau belakang sebelah yang lain?"

"mana2 saya duduk pun sampai tangan dia"

hakak sebenarnya dah ilang idea tapi berhempas pulas mencari idea. akhirnya...

"macam ni. hari ni awak pegang pensel atau apa-apa benda tajam. kalau tangan dia sampai, cepat2 awak cucuk tangan dia," sambil hakak mengganyakan gaya cucuk yang ala-ala geram tuh.

"ok cikgu." sambil tersenyum dia berlalu.

Esoknya masa hakak beriang ria di padang dengan kelas mereka. budak comel tu datang..

sambil bertepuk tangan, dia cakap...
"cikgu pandai...cikgu pandai..atok saya dah buat lagi"


hakak lagi la senyum lebar. berjaya juga strategiku. tapi sampai bila ek? hari ke hari kalau jumpa budak tuh, hakak akan tanya soklan yang sama.

" atok buat lagi tak"

alhamdulillah...dia akan senyum dan jawab:

"cikgu pandai...atok tak buat lagi dah"

moga tak buat sampai bila2. aminnn...

Thursday, July 16, 2009

dapat tadii

4 comments
baru dapat tadi. mama anto gambar kat tepon. weekend ni kita orang sampai la kot..Baby Zaraa (Bunga yang cantik)..mana satu Zaraa Ahdia mana satu Zaraa Ashalina? he he
Ni pulak ole2 dapat tadi daripada orang yang baru balik dari London- Thanks Syima MZ.

Wednesday, July 15, 2009

poco2

9 comments
minggu lepas, aktiviti permainan kat sekolah dimeriahkan dengan pertandingan poco2. psst...sebenarnya cikgu2 yang teruja. ha ha ha ha. mujur jumpa lagu kat tenet. walaupun bukan yang asli, tapi berjaya ku sambung2kannya menjadi panjang yang tak berapa panjang.

this week we continue wit the ektvt coz las wik tak sempat abis semue kumpulan. cikgu2 tak sabo2 nak joget tuh tapi sabar tunggu budak2 abis pertandingan. ngam2 je abis lagu n abis waktu. panjang ooo lagu tu. thanks to ann yang bagi pinjam cd lakinya iaitu pakcik Rajo.

petang ni, ku pasang kat umah n joget ngan anak2. eksesaiz la tu kununnya. best2 pasal alia pun dah ngapal step. sambil joget sambil dukung si kecik. sibuk je nak kacau ibu yang tengah syok begelek. tapi takat seploh menet jer pasal kesian kat si zharif yang asyik kata..

" lamanya lagi nak abis. panjangnye lagu nih. "

Dia sendiri tak mo join. malu la tu kononn...

sronok..bepeluh2 la jugak. nanti2 kita eksesaiz lagi ek. nanti nak cuba step2 lain pulok. ann...pinjam vcd dia tuh...nak blajar step2 tuh. hu hu..

Sunday, July 12, 2009

aku melakukan kesalahannn

5 comments
he he...sedar tak sedar, sudah masuk minggu ketiga den bawak kete yang cukai jalannya mati. masa bawak tak ingat pun benda tu dah mati. tau tapi masih dalam proses. nyonya yang handle tu masuk sepital la pulak pasal kena ragut...so apeknya tengah settlekan. ade ke polis tengah baca? korang jangan buat laporan tau..ahaks. he he.

Saturday, July 11, 2009

sudah lahirr..

7 comments
masa kat RGK tadi, mak call kata anak2 sodare ku sudah lahir....haa...si kembar sudah lahir. alhamdulillahh..tapi depa dok dalam incubator lagi pasal kecik sesangat. depa tu memang slalu cam tu...kalu tgk saiz maknya, takkan sangka anak2nya kecik. si kembar ni pulak share tempat..sah la lagi kecik. apa-apa pun moga selamat dalama pemantauan itew. bebila senang ibu jenguk anak2 ibu tuh...hmm..jadik ke mama letak nama yang ibu pilih? he he

Zhaim terseliuh

2 comments
smlm-petang(10/07), balik dari amek budak2 kat taska, singgah umah mak. saja singgah pasal dah lama tak lepak2 umah mak. lagipun cik abangku tu balik lewat je sejak keje ngan ASU nih. Zhaim punya la aktif..lari sana, lari sini, tonggeng sana, tonggeng sini, lompat2 atas tilam makcik2nya tuh...lebih kurang kol...nak dekat2 kol 9 dah...nak balik dah, si Zhaim menangis lepas main ngan Alia atas tilam tuh. Akit....akit...katanya. pastu cakap ashu...ashuu.... nak susu la tu.

memandangkan umah mak takde stok susu Zhaim, maka aku perambat la semua anak2ku balik. cik abang pun dah on the way dah tuh. Sepanjang bawak kete n sampai kat umah, tangan sebelah si Zhaim tu kalo tesentuh je dia akan nangis. alamak...lain macam jer.

ayah sampai terus redah umah cik Nor. mujur dia ada.. Zhaim kaut juga. Kejang2 kaki dia menahan sakit..tapi bila kapak mak cik tu kena tempat sakit tu...meraung la kejap. he he.. layan gambar.

Masa ni kapak tu dah kena tempat sakit
Yang lawaknya...abis je mengurut, zhaim terus bangun pegi tengok fish. dah tak sakit dah.tangan tu la tu yang sakit tuu......ibu n ayah pun legaaa...alhamdulillahhh

Tuesday, July 07, 2009

eppi besday zharif

3 comments
ari ni, 11 tahun yang lalu ibu selamat melahirkan baby sulung ibu..seorang baby boy seberat 3.25 kg, di Klinik Penawar Permatang Pauh. Jauh sungguh ibu pi beranak sulung.

Setelah puas pilih nama, maka baby boy tu diberi nama Muhammad Zharif. Hmm...dah besar dah ya anak ibu.
masa ni abang belum setahun...dah duduk umah nenek dah masa ni.

Abang sorang je pantang ibu kat Kulim. Abang cucu sulung belah tok wan. Abang sorang je yang kena kuning n masuk sepital. Seksanya la ibu masa tu...tak boleh tidur walau sekejap pasal abang asyik dok menangis. Panas kot bawah lampu tu. Yang lain kuning juga tapi ibu n ayah carik ubat mandi cina je. Tak sanggup dah masuk sepital. hu hu
gambar2 ni pernah disiarkan dalam majalah keluarga. pernah gak ibu anta gambar kakak, tapi satu pun tak keluar. ha ha...abang ada ong la. kui kui kui

rezeki abang, 3 bulan lepas abang lahir, ibu dapat kerja kat KL. Tinggal la ayah kat Hutan Kampung. Tu yang balik tumpang umah nenek tuh dan abang pun membesar dengan nenek, di bawa ke hulu ke hilir oleh nenek dengan vannya hantar dan amek budak2 sekolah. sayang tol nenek kat abang tu.

pagi tadi ibu dah wish abang dah. ari ni abang, ibu n ayah poser. lawaknya balik sekolah tadi, abang kata esok abang dah tak nak poser...penat katanya. ha ha

Harapan ibu pada abang, banyak sebab abang kan anak sulung. Tapi tak tertulis la kat sini. Just nak kata, Ibu sayaaaaaaaaannnnnnnnngggggggggg abang.

Abang n Ibu sebulan yang lalu

weekendku

0 comments
Ahad 5 Julai 2009

Bangun pagi ayah ajak gi sarapan...lauk2 yang ibu dah keluarkan dari peti ais tu ibu masukkan semula...ha ha...senang ati tak yah masak. Jauhnya sarapan kami ari ni. Dari Kg. Pandan ke Shah Alam. Ayah kata :
"Ahad ialah hari untuk family"

Ye ke yah? padahal kita sarapan sampai ke Shah Alam tu pun pasal ayah ada niat lain kan? tak lain tak bukan...keje.... Sambil2 cek outlet ASU la tu. Tak pe la...asal ayah yang bayau. Ni la outlet ASU kat seksyen 2
Kami laaa

Balik, pegi Ampang Point kununnya nak carik bateri O2. Tak dek la tang tu. Memandangkan mama call kata ada kat umah nenek, so ayah n ibu tambunkan anak2 kat umah nenek n off to Plaza Low Yat. Ada la baterinya tapi ayah tak jadik beli....format laptop dia la pulak. Sementara menunggu, dapat panggilam kecemasan mengatakan abah mentuaku masuk sepital. So selsesainya kami kat Low Yat, balik umah kemas baju, pegi umah mak jemput budak2 n zaass to Kulim. Dalam perjalanan, mesej En Shah, Ann n Ida kata terpaksa ponteng. he he..

Sampai kat Kulim, balik umah n pegi sepital. Bukan masa melawat la...payah la nak masuk...tu la kalo masuk sepital gomen. tapi kalo nak anto swasta, sape plak nak membayarnya.

Dapat la jugak masukk...alhamdulillah abah OK. cuma still nak kena diawasi kat CCU tu pasal tekanan darah tu kejap naik kejap turun.

Esoknya tu ( semalam la) sempat lagi kami bejalan2 carik makan. Bukan nak makan pun tapi cik abang tu nak intai peluang. Memacam la kan kalo dah otak business tuh. Tapi bila sampai sana, terus kata,

"Jom jom yah. Kita makan kat sini"

he he....Ni la tempatnya..Nasi Ayam Periuk Besar

Sedappp nasik ayam dia. Menu dia ialah Nasi Ayam Dot.com, Nasi ayam dengan ayam madu atau ayam panggang. Murah pun murah...dalam RM4 sepinggan...ayam pun boleh tahan besar, Puas ati la..

Tuu tengok tu...beratur pelanggan dia...kebanyakannya cina.

Yang kita orang makan ni kat sungai kok. Tang tu banyak kilang2...dekat ngan Kulim Hightech pasal tu ramai cina mai makann... kat pekan KUlim pun ada...dekat ngan Pizza Hut kalo tak salah. Haa...kalo sampai Kulim, singgah la noo..Tak cukup ngan makan, kami tapau lagik. tapi bukan untuk kami la...untuk mereka yg ditinggalkan dirumah especially untuk mak mentuaku yang memperkenalkannya kepada hubbyku.

kami bertolak balik dari KUlim kul 4.30 petang n sampai kat umah kol 9.30 malam. hu hu...ari ni sekolahhh..

Monday, July 06, 2009

Buat sebelum tidur

0 comments
Perkara Sebelum Tidur( Tafsir Haqqi )

Rasulullah berpesan kepada Aisyah ra : "Ya Aisyah jangan engkau tidur sebelum melakukan empat perkara, yaitu :

1. Sebelum khatam Al Qur'an,
2. Sebelum membuat para nabi memberimu syafaat di hari akhir,
3. Sebelum para muslim meridloi kamu,
4. Sebelum kau laksanakan haji dan umrah....

"Bertanya Aisyah :

"Ya Rasulullah.. .. Bagaimana aku dapat melaksanakan empat perkara seketika?"

Rasul tersenyum dan bersabda :

"Jika engkau mahu tidur bacalah :

1. Al Ikhlas tiga kali seakan-akan kau mengkhatamkan Al Qur'an.

2. Membaca Selawat untukKu dan para nabi sebelum aku, maka kami semua akan memberi syafaat di hari kiamat.

3. Beristighfarlah untuk para muslimin maka mereka akan meredhoi kamu.
Dan

4. perbanyaklah bertasbih, bertahmid, bertahlil, bertakbir maka seakan-akankamu telah melaksanakan ibadah haji dan umrah"

renung-renungkan dan selamat beramal..he he

Sunday, July 05, 2009

menyepi seketika

2 comments
terpaksa balik KULIm kerana pak mentua masuk wad. makanya mungkin tak update dalam 2 atau 3 hari ni atau mungkin juga ada, kalau berkesempatan mencelah..he he

adios amigos

Saturday, July 04, 2009

Zhaim Solat

5 comments
saksikan..

ntah apa yang dibaca sampai macam tu sekali...siap tutup-tutup mata lagiitetonggeng-tonggeng dia sujud masa solat asar tadi

he he...sekian

TAG DARI CIK PUAN MUDA

0 comments
jalan punya jalann....kena tag la pulak dengan CIK PUAN MUDA. ni hah tag nya. anak ramai kena la cerita banyak..

Anda sudah mempunyai berapa orang anak dan nyatakan boy or girl?
Dah beranak 4..satu tak jadik..he he
1st Boy, 2nd Girl, 3rd Girl jugak n last (4 the time being la) Boy

Bila perancangan anda untuk menambah anak?
oh tidakkkk.....ada rasa ari tu tp hubby kata..."yg 4 ni pun tak tebela". wa ka ka...ingatkan nk buat anak kembar lepas nih sebab ade je keturunan kembar....wa ka ka ka ka ka...tak jadik la nmpknya.

Nama anak anda dan mankenye dalam Islam.
Muhammad Zharif = Hamba Allah Yang Bijak

'aliah Syahirah = Ketinggian dan kemasyuran ( bukan la nak suruh dia tinggi pasal mak n ayah dia tak tinggi mana. sah lah tak tinggi. just nak derjatnya di sisi tuhan tu tinggiii. tingginya harapan mak dia)

Aiesya Nabilla = Aiesya tu nak ikut nama wife nabi nabilla tu- kegembiraaan, kemurahan hati.

Muhammad Zhaim Syahmi = Pemimpin yang berani

Siapakah yang memberikan nama anak2 anda?
diri sendiri, mak, kawan dan diri sendiri(siap rujuk buku n internet)

Dari mana tercetusnya idea memberi nama anak?
Yang abang tu...dapat dari senarai yang Srihani-member baikku bagi. Ingat nak panjangkan nama dia tapi pak mentua tak bagi panjang2. siap cek lagi nama yang aku tulis kat borang(pantang kat umah mentua)..hu hu. tapi memang nak carik nama yang bunyi za...nak sama ngan ibu la kunun..tu yang adik pun dapat zhaim tu.

Yang kedua, masa baru sakit tu..pegi la melengung pasal ingat nak te*****. he he..tetiba teringat kat budak seuni ari tu...si Mohd Ali Saip ( la ni lect UUM-kalau masih lagi di sana pasal lama tak contact). Tu yang dapat alia tu. Syahirah tu bondaku yang tambah...he he

Aiesya tu ibu amek nama samaran penulis buku alaf 21-Aisya Sofea...masa tu tengah gila baca novel2 nih. Nabilla tu bondaku lagi yang sambung. he he

Zhaim-ibu carik sendiri. Tambah Syahmi kat belakang nak ikut nama ayah yang ada shah. ha ha ha ha. 3 yang last ni boleh la bubuh panjang pasal tidak diawasi oleh pak mentuaku...ahaks..semua bersalin kat Kohilal Taman Melawati.

Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi anak, apakah nama yang akan anda beri?
tak tepikr la pulak..tapi tengah carikkan nama untuk anak2 sedara kembar yang bakal lahir bulan nih. suka nama zara la..

Bagi yang mempunyai anak lebih dari seorang, nyatakan jarak umur anak2 anda.
abang n kakak beza setahun 3 bulan
kakak n aiesya beza 3 tahun 7 bulan
aiesya n adik beza 4 tahun 4 bulan

Untuk kelahiran anak anda yang akan datang, anda nak boy or girl? sebabnya?
nak girl..pasal? anak pompuan kat lekat ngan mak sampai dah beranak pinakkk..he he

Apa ciri persamaan anak anda dengan anda.
aaaa...yang banyak sama si alia la..tapi dia lebih berani a.k.a tak berapa nak malu macam ayah dia. ha ha

semua pemalas buat keje umah macam ibu..wa ka ka ka ka

pasal kecergasan-especially nak bangkit tidur...semua ikut ayah. ha ha ha ha

upload gambar anak2 anda untuk tatapan blogger.
korang tengok la kat tepi belah kanan blog ni ek. semua ada kat situ. tq

dengan ini...daku mengetaq semua ibu2 yang membaca blog ku ini...mana yang belum jawab tag ni..sila jawab!

Friday, July 03, 2009

cerita from the internet

2 comments
baca sampai abis aaa..dpt email dr seorg teman yg ghajin foward2.

Di suatu kawasan pedalaman di Texas, seorang penternak yang mempunyai ladang ternak yang luas dan berjaya telah meninggal dunia dengan meninggalkan seorang balu yang masih muda dan cantik, namanya Janet.

Janet membuat keputusan untuk meneruskan kerjaya suaminya dengan mengambil alih ladang ternakan tersebut, tetapi dia tidak mempunyai kemahiran yang cukup untuk mengendalikan ladangnya. Jadi dia pun membuat keputusan untuk mengiklankan di dalam akhbar untuk mencari seorang pembantu yang akan mengerjakan ladang ternaknya dengan menawarkan gaji dan sebuah bilik di rumahnya sebagai tempat kediaman memandangkan ladang yang dimaksudkan hanya berada di belakang rumahnya.

Selang beberapa hari kemudian ada dua orang pemuda yang memohon pekerjaan tersebut. Seorang gay, dan seorang kaki mabuk.Memandangkan tiada sesiapa lagi yang memohon jawatan tersebut selain dari dua orang pemuda tadi, Janet terpaksa memilih salah seorang dari mereka.

Setelah menimbangkan semasak-masaknya, Janet memilih si gay, bernama John untuk bekerja dengannya, dengan anggapan bahawa dia berasa lebih selamat tinggal bersama seorang gay daripada tinggal dengan seorang pemabuk.

Minggu demi minggu berlalu. John telah melakukan tugasnya dengan penuh tekun dan rajin. John kerap kali menghabiskan waktunya sehingga malam untuk membuat kerja-kerja di ladang ternakan. Ladangnya menjadi semakin berjaya dan ternakan semakin banyak membiak dan sihat-sihat belaka. Gembiralah si Janet ni tadi… kerana ingin menghargai kerajinan si John ni, Janet pun berkata kepada John, “John, kau telah melakukan kerja dengan baik dan ladang ternakan pun kulihat semakin bagus, kau sepatutnya ambil cuti pergi ke pekan berjalan-jalan untuk melegakan tekanan kerja…” Gembiralah John, dan pada suatu malam minggu, dia pun pergi ke pekan.

Sampailah ke tengah malam, John tak pulang-pulang ke rumah. Pukul 1 tak pulang, pukul 2 tak pulang. Pukul 2.30 pagi barulah John pulang kerumah. Sampai ke rumah, didapati Janet sedang menunggunya sambil duduk di sofa berhampiran unggun api.

“Buka butang bajuku dan tanggalkannya.” Kata Janet.
John dengan tangan yang terketar-ketar dan perasaan yang terkejut,melakukan apa yang diarahkan.

“Sekarang, buka kasut but ku.”
John buat, perlahan sekali.

“Buka, setokin ku..”
Dia buat juga.

“Sekarang, buka skirt ku.”
Dia buat juga.

“Sekarang buka coliku.”
Dengan tangan yang menggigil, dia buat apa yang disuruh.

“Sekarang….buka seluar dalamku…”
Dengan perlahan, dia melucutkannya ke bawah dan menanggalkannya.

Kemudian, Janet pun memandang John, sambil berkata…

“Sekali lagi kau pergi pekan dengan memakai pakaian aku, aku pecat kau on the spot.”

Hahahah… apa yg korang pikir tu hah? otak kotor ek..?

hari-hari yang berlalu

3 comments
1 Julai kakak alia bertanding choral. sorry la ya ibu tak dapat nak gi pasal ibu cikgu. kalau keje biasa, leh ibu amek cuti. haa...nanti final wilayah ibu p no.
ni adiah kakak bawak balik.no 2 zon keramat

ari ni first time la kakak pakai pna4 tu. mana penah pakai tu...semua ibu beli baju kurung je. kakak teruja benar la tu..pinjam punya pinjam, semua tak muat ngan dia...last2 kena beli gak. di sebabkan dah petang baru nak gi beli, tuju professor je la. kedai lain tak tau mana nak tuju.
tau je la kalau prof tu..regenya mahall...kualiti kain memang la kualiti tapi sebab baju tu pakai untuk choral jer...makanya rugi la. tapi nak buat cam mana...kena beli jugak la. malas nak ke bandar baru ampang yang jem time2 tu. hu hu

Wednesday, July 01, 2009

award lagi

0 comments
datangnya dari shidarazak. tq

kuhadiahkan pula kepada semua followerku dan juga silent readerku. ambek ya...kecik ati akak aklo tak amek.