Sunday, September 21, 2008

Rahsia Mengerat KUKU

0 comments
Sambungan...

RASULULLAHS.A.W BERSABDA: YANG ERTINYA: Barang siapa yang mengerat kukunya pada ;

* Hari Sabtu : Nescaya keluar dari dalam tubuhnya ubat dan masuk kepadanya penyakit

* Hari Ahad : Nescaya keluar daripadanya kekayaan dan masuk kemiskinan

* Hari Isnin : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk sihat

* Hari Selasa : Nescaya keluar daripadanya sihat dan masuk penyakit

* Hari Rabu : Nescaya keluar daripadanya was-was dan masuk kepadanya kepapaan.

* Hari Khamis : Nescaya keluar daripadanya gila dan masuk kepadanya sembuh dari penyakit.

* Hari Jumaat : Nescaya keluar dosa-dosanya seperti pada hari dilahirkan oleh ibunya dan masuk kepadanya rahmat daripada Allah Taala

Majlis Berbuka Puasa

0 comments
Antara yang hadir

Hari ni ke Nelayan Titiwangsa, berbuka bersama-sama x-student DSK. Ramai juga yang muncul dengan wajah dewasa masing-masing. Yang dah jadi ayah orang pun ada. Yang nak jadi pengantin pun ada. Yang dah berdua, namun masih ramai lagi yang sedang mencari dan menanti.

Berbuka di Nelayan,.tak berbaloi. Memang la kategori murah tapi ramai sangat orang. Fully booked la tempat tu hari ni. Ramai sangat so tak best nak ulang-alik amik makanan. Masa nak balik tadi pun masih ada yang beratur menunggu sate dibakar. Hu hu. Betul la kata Kak Nah - Tak sedap! Sian abang. Nak makan ketam tapi dapat kaki kaki ketam je. Yang lain dah habis.

Tahun depan kita buat tempat lain la ek. Kat Haslam rasanya lebih selesa. Kan Shima? Qin? More pictures kat friendster n facebook ya.