Sunday, November 30, 2008

Terlebih guru

0 comments
I received a phone call from GB this evening. She said that we ( the school) should terminate one of the teachers due to the issue "lambakan guru". Oh no...Math teacher yang terlebih n i am one of the teacher. Sape akan disingkirkan? hmm...

MAGADASCAR - Escape 2 Africa

0 comments


Adblock


For the second time, i reached Mid-Valley. This time it is for Madagascar. Only for the movie. Thanks to McD for the free tickets. ha ha...if not...no mid valley, no movie. For the kids, firts time la they reach Mid-Valley. Itupun terus tuju GSC. Tak melawat pun kawasan. Biasa la ngan ayah.

The movie - very entertaining. sangat sesuai untuk tontonan keluarga.

Touching gak. Especially masa Alex terpisah dari Zuba n masa diaorang jumpa balik. hu hu.

Kelakar? Kelakar jugak. Nilai murni :-Semangat setiakawan, dan berpasukan. Tidak berputus asa ..bla bla bla..tengok la sendiri. Gi la nonton.

Budak-budak in front of GSC

Friday, November 28, 2008

AKTIVITI HARI INI

0 comments
Ke mcD Titiwangsa-join colouring contest kat sana sempena filem magadascar. menang? hampeh. memang tau dah tak menang tapi saja la bawak budak2 yang kebosanan walaupun ayahnya dah belikan PS2. Ok la jugak. they enjoy themselve. ibu? dok teringat kat Zhaim yang kena tinggal. sian adik...sian adik...sian adikkkk...

abang n alia sedang kusyuk mewarna



aiesya-kategori A ( 5 - 8 tahun)

bergambar dengan maskot - Alex n Skipper

Wednesday, November 26, 2008

lega

0 comments
Setelah beberapa hari berhempas pulas memikir mana nak letak, mana nak pindah, pada sape nak bagi, ngan sape nak tukar, akhirnya malam ini siap juga jadual cikgu2 untuk 2009. Huh..lega. Tapi ni baru fasa 1. Fasa 2, key-in masuk dalam komputer pulak. Yang tu tak de masalah kalau yang fasa 1 tak de masalah. Harap-harap tak de masalah. Jenuh oo nak tukar pulak kalau ada masalah lepas ni.

Sunday, November 23, 2008

Secret

0 comments
One day, one friend asked another,
"How is it that you are always so happy?
You have so much energy,
and you never seem to get down."

With her eyes smiling, she said,
"I know the Secret!"
"What secret is that?"
To which she replied,
"I'll tell you all about it,
but you have to promise to
share the Secret with others."

"The Secret is this:
I have learned there is little I can do
in my life that will make me truly happy.
I must depend on ALLAH (SWT) to make
me happy and to meet my needs.
When a need arises in my life,
I have to trust ALLAH (SWT) to supply
according to HIS riches.
I have learned most of the time
I don't need half of what I think I do.
He has never let me down.
Since I learned that 'Secret', I am happy."

In everything you do, put Allah (SWT) first, and he will direct
you and crown your effort with success

The questioner's first thought was,
"That's too simple!"
But upon reflecting over her own life
she recalled how she thought a bigger house
would make her happy, but it didn't!
She thought a better paying job
would make her happy, but it hadn't.
When did she realize her greatest happiness?
Sitting on the floor with her children,
playing games, eating pizza or reading a story,
a simple gift from ALLAH (SWT).

In everything you do, put Allah (SWT) first, and he will direct
you and crown your effort with success.

Now you know it too!
We can't depend on people to make us happy.
Only ALLAH (SWT) in His infinite wisdom can do that.
Trust in HIM!
And now I pass the Secret on to you!
So once you get it, what will you do?

YOU have to tell someone the Secret, too!
That ALLAH (SWT) in His wisdom will take care of YOU!
But it's not really a secret...
We just have to believe it and do it...
Really trust ALLAH (SWT) !

In everything you do, put Allah (SWT) first, and he will direct
you and crown your effort with success

Have a great day

0 comments

If Yesterday didn't end up the way u planned..
Just remember...
GOD created today for u to start a new one...



Don't limit yourself.
Many people limit themselves to what they think they can do.

You can go as far as you allow yourself.


What you believe, you can achieve.



Have a Great Day!!!

sanggup tak?

1 comments
sanggup tak makan kalau kek dan roti dijual sebegini rupa? ni teman dapat dalam email adik teman anto. entah negara mana yang ada jual benda cam ni. sape ada info? kalau teman, ishh....loya.

Thursday, November 13, 2008

Keputusan UPSR

4 comments
Aku turut berbangga dengan result anak2 murid ku tahun ni. 36 out of 86 students dapat 5A. Pencapaian terbaik sekolah so far. Tapi hanya no 3 terbaik Wilayah. Tak pe. Next year we will try our best. Cikgu2 Tahun 6 stand-by ya. pikir-pikirkan strategi untuk tahun depan ya!.

Aqilah boleh dapat 5A tapi miss pulak 1A. Jangan sedih ya. Tahniah to Izyan-student yang pening nak ku layan. Tapi dah jangka dah 5A tu awak punya. Siapa yang tak disangka? Ketua Rumah Hijau - Nana. Best la Nana....Tahniah! Tahniah! Caya la. Anissa...Tahniah. Walaupun miss 1A, i do believe that u already worked hard for it, right?

CBN1 memang excellent. Ha ha ha..lama lagi ke aku kat sini?

Next week will be the long school holidays for the students, but not for me. Banyak keje nak buat. Apa ya?

Jadual waktu sekolah yang tak siap lagi tu.
Meeting minggu depan - the whole week. Sure will get some more work to do. Biasa la.
banyak lagi....tak payah la tulis.

Wednesday, November 12, 2008

Sambutan Hari Kanak-kanak

1 comments
Letihnya...tidur pun tak senang semalam. Alhamdulillah hari ni berakhir dengan lawaknya. Tarian....bantai la. cikgu2 syok sendiri. Drama...ha ha ha..mak tak tahan you. Ann...mandi air sarsi....semua Uncle Das punya pasal. McD patutnya ada lebih banyak tapi mana ilangnya? hu huparents yang sporting abis.

cikgu2 yang berbakat a.k.a syok sendiri

para pelakon aci-aci buka pintu

esok...keputusan UPSR. jeng.... jeng.... jeng....

oi! oi! sape yang nak taip sijil tu oi!

Selamat Pengantin Baru

1 comments
to Emy & Ckin ( 9 November 2008 )

SELAMAT BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIRAT

Ole-ole dari Ckin. Menu dia lain dari yang lain. Masakan negeri mana tu ek?

Seperti biasa, majlis-majlis seperti ni menemukan kita dengan orang yang jarang kita temui. Kat sini jumpa ar dengan x-studentku. Sukanya...tapi tak lehh nak lelama. Ada keje lagi la lepas tu. Sorry Ina. Tak leh tunggu awak. Kiranya saya dok menyemak kat area pengantin bergambar tu lama jugak tapi awak tak juga muncul. Lain kali kita jumpa...insyaAllah.


She Ma...TQ for the pics.

Saturday, November 01, 2008

nostalgia

0 comments
Dua hari berkursus menggantikan Aniza, mengimbau nostalgia zaman persekolahan. Mana tidakknya, kursus di sekolah lamaku. Dulu Sek Men Perempuan Jalan Ampang sekarang dah tukar kepada SMK Puteri Ampang. Pn. Chin masih disitu. Sempat juga menegur beliau yang masih kelihatan seperti ..hmm..berapa ya ? hmm...20 tahun yang lalu.

Sekolah tu dah semakin penuh dengan bangunan-bangunan baru. Sesak kelihatannya. Teringat masa sekolah dulu-dulu. Dimarah cikgu...itu perkara biasa. Tapi yang paling best, ada cikgu yang masih boleh menyebut namaku dengan lancar sekali. Aku terharu ..hu hu

let's see the changes.

sekarang ni dah jadi ini. Dulu ....

dulu macam ni. bunga-bungaan je penuh.

sekarang ni...gambar dari belakang.

dulu tempat ni tempat kita orang buat persembahan kalau ada apa-apa majlis. hari guru ke...apa-apala. Gambar kat atas tu ialah gambar masa we all buat persembahan masa form 6. Lower 6. Sempena apa ntah..boria tuuuu.

pemandangan di padang. padang ni tak banyak berubah. Kalau ada kabus, padang ni akan kelihatan seperti kat genting dengan bangunan putih kat belakang tu.

dulu cam ni la keadaan padang tu.