Tuesday, February 07, 2006

Surat tawaran dan ujian bulanan 1

1 comments
6 Febuari 2006 ( isnin )

Sedang sibuk melayan anak-anak dalam kelas, tetiba masuk Pn. Sara bagi surat pelantikan. Alhamdulillah. Datang juga surat tu. Ingatkan dah ketinggalan sebabnya member yang satu lagi tu dah dapat before chineese new year lagi. Suka tak terkata. Dengan adanya surat pelantikan tu, makna gaji boleh la jalan cepat. YAHOOO!

7 febuari 2006 ( selasa )

CBN(1) dah mula ujian bulanan. Dua-dua paper hari ni - Math & BM. Ingatkan nak balik tanda. Tapi,...." Ros, you check Elyna and Diana's paper now. I want to see their performance ". Alamak...tak habis-habis la anak-anak datin ni. Terpaksa la semak. Mujur yang objektif ada mesin menanda. Yang math ok lagi. Yang BM tu, masuk bab karangan lemah banyak. Macam mana nak bagi markah ni? Last-last..." AN, tolong semakkan paper ni. Kak Za nak belajar cam mana nak bagi markah". Mujur la An memang ikhlas nak membantu. Tak banyak soal, dia terus ajar menanda karangan tu walaupun dia masa tu tengah sibuk menaip ngan mesin taip yang lama tu. Ketek! ketek! ketek!. Jenuh!! Hidup SU sukan ! Jasamu ku kenang.

Dah siap tanda ngan kira markah, ngadap Miss Low pulak. Mujur dia ni jenis tak salahkan cikgu terus. After a few explainations, dapat la pulak kerja baru. Ngajar tuisyen anak datin tu. BM and Math. Apa-apa je la Miss Low. Dapat gak menambah pendapatan. Lagipun memang balik lambat tetiap hari - Tunggu hari teduh sebab nak kena jalan kaki turun ke LRT Masjid Jamek.

Dah selesai mengadap, terus bersiap nak balik. Hari ni panas pun panas la. Nak singgah mahkamah depan dataran tu. Nak siapkan surat akuan sumpah. Nak jadi kakitangan kerajaan kena besumpah-sumpah la pulak. Apa-apa la asalkan gaji masuk. Jalan la tetengah panas tu menuju ke mahkamah. Ingatkan susah la nak buat akuan sumpah...rupa-rupanya tak sampai 5 minit. Alhamdulillah selesai kerja. Hari ni siapkan dokumen lain yang bersesuaian. Malam ni nak tanda paper.

Result oh result

0 comments
Satu lagi penantian yang menyiksakan. Result pekse. Akhirnya result tu sampai jua ke rumah. Memula dapat sampul tu,...macam kenal je tulisan atas sampul ni. Haa...memang la tulisan sendiri laa. Bedebarnya nak buka tapi tak de tangguh-tangguh de bukak sampul tu. Memang lama dah tunggu. Jeng jeng jeng.......hah....alhamdulillah. Tertera perkataan CEMERLANG di atas kertas tu. Kalau nak tahu, inilah kali pertama saya dapat result secemerlang itu. Alhamdulillah,...tak sesia ibu tinggalkan anak-anak selama satu semester kat maktab. Bebaloi la kata orang. Tapi tak puas hati sangat sebenarnya sebab yang lain dapat A tetiba subjek major dapat B+. Cacat juga la result tu dibuatnya. Anyway...THANK YOU ALLAH. Tahniah juga untuk Kak Monie, Aini, Fathil, Yusniza, Zulfaiza, Thiru, Yao dan Pocet atas kecemerlangan. Yang lain-lain tak dengar cerita. Harap-harap cemerlang juga semuanya. Satu lagi tengah tunggu ni....surat pelantikan rasmi.